De duurzame betonvloer

De cementgebonden gietdekvloer eco2floor is het duurzame alternatief traditioneel gesmeerde dekvloeren. eco2floor combineert de voordelen van de bestaande vloertechnologieën, zónder de nadelige eigenschappen. Het hoofdbestanddeel van eco2floor is gemalen gegranuleerde hoogovenslak; een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Omdat er nauwelijks cement wordt gebruikt, ligt de CO₂-uitstoot aanzienlijk lager dan bij een traditionele dekvloeren. eco2floor sluit perfect aan bij de tendens van circulair bouwen aangezien bij de sloop de eco2floor dekvloer simpelweg samen met het betonpuin gerecycled worden.

Wat is een Eco2floor?

eco2floor is arbeidsvriendelijk te verwerken, vrijwel zelfnivellerend, waardoor het aanbrengen minimale inspanning vraagt en eenvoudig een betere vlakheidsklasse te behalen is. Daarnaast geeft eco2floor veel minder overlast op de bouw, heeft een lage krimp, is na 24 uur beloopbaar en na 72 uur (licht) belastbaar. Vloerenbedrijven kunnen tot zeker 1.000 m2 (!) per dag verwerken. Door het korte drogingsproces kan de afbouw veel sneller starten dan in vergelijking met bijvoorbeeld een anhydrietvloer. Een ander groot voordeel ligt in het gebruik van eco2floor in de zogenaamde natte ruimtes zoals toilet en badkamer. De gehele oppervlakte kun je eenvoudig en tijdbesparend doorgieten met 1 product.

Kortere droogtijd

eco2floor bindt water chemisch en is daardoor sneller gereed voor de eindafwerking. Droogtijden zijn afhankelijk van de omstandigheden op de bouwplaats, zoals (lage) temperatuur, luchtvochtigheid, gesloten ruimtes etc. Onder geschikte omstandigheden is de droogtijd 1 week per 1,5 cm laagdikte. Afhankelijk van de afwerking kan de afwerking eerder gebeuren.

Structuur van de Eco2floor

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt in combinatie met vloerverwarming (zowel hechtend als zwevend). De vloerverwarmingsbuizen worden geheel met mortel omsloten waardoor ten opzichte van een traditioneel (gesmeerde) dekvloer het rendement van de vloerverwarming en installatie enorm verbetert. De uitstekende warmtegeleiding van eco2floor zorgt voor een efficiënter gebruik van de vloerverwarming (lagere temperaturen) en naast de comfort verhogende werking draagt het daardoor op duurzame wijze bij aan een verlaging van het energieverbruik. Lagere temperatuurinstelling draagt langdurig bij aan duurzaamheid.